De expositie is geopend.

Opening

Na een welkomswoord  door de organisator van het kerkje de heer Engel Reinhoudt werd op zaterdag 5 november, in het bijzijn van ruim 70 genodigden, door mevrouw Els Bus de expositie, met als titel “het Zeelandgevoel”, geopend.

Nadat ze in een korte uiteenzetting het leven en werk van Corrine Koert belichtte werd de sfeer verhoogd door een accordeonist die de zaal wist mee te krijgen met een aantal zeemansliedjes.

Vervolgens lichtte Corrine haar manier van werken toe waarbij ze als voorbeeld het ontstaan van één van haar werken: een Boerenmannenknop prijsgaf. 

Schilderen voor het “Kerkje”.

In haar dankwoord nodigde ze Els uit als eerste een aanzet te maken voor een nieuw schilderij. Vervolgens werden ook alle genodigden verzocht tijdens de vernisage hun creatieve aandeel te leveren om zo gezamenlijk tot een waar kunst werk te komen. Dit fleurige kunstresultaat, wat in het Zeeuwse thema past, zal worden verkocht op de laatste dag van de expositie: op 30 december. De opbrengst zal in zijn geheel ten goede komen voor de culturele en sociale ontmoetingplaats “het Kerkje van Ellesdiek”. Deze stichting kan alleen voortbestaan dankzij gulle giften van bezoekers en een leger aan enthousiaste vrijwilligers. Daarom is iedere vorm van inkomsten welkom.

Onder sfeervolle muzikale begeleiding en genot van een hapje en drankje werden de werken bekeken, werd er hard gewerkt aan het schilderij voor het kerkje  en was er gelegenheid tot het verstevigen van sociale contacten.

Geslaagde opening van expositie.

Kortom: de openingsmiddag van de expositie was zeer geslaagd. Lof en dank gaat naar de groep vrijwilligers die samen als een gesmeerde machine garant stonden voor een goed verloop van dit event. Chapeau!

Doe ook een bod!

Je kunt hieronder een bod plaatsen. Doe je een bod en ben je de hoogste bieder op 30 december, dan gaan we er vanuit dat je ook daadwerkelijk het schilderij afneemt voor dat bedrag! De opbrengst komt ten goede van het Kerkje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *