Oer zeeuws

Kunstspoor 2012

Bijzondere uitspraken…

De warmste dag ooit?

Kunstspoor 2012 op Noord-Beveland is alweer voorbij.

Het eerste weekend beloofde een heel warme te worden en dat werd het ook. Of het echt de warmste dag ooit is geworden zoals voorspeld weet ik niet maar het was behoorlijk heet. Natuurlijk kozen de meeste mensen voor verkoeling aan het water of gewoon thuis onder een boom. Gelukkig waagden de echte  “die hearts”  het er toch maar op en zo kregen we toch nog wat aanloop en belangstelling. Het tweede weekend was gelukkig wel wat drukker en ook geslaagd. 

3 kunstenaars

Met 2 andere kunstenaars deelde ik een prachtige locatie in Wissenkerke, nl. Galerie “de Praktijk”. Een bijzonder gebouw van de voormalige dorpshuisarts en zijn vrouw. In dit pand konden geïnteresseerden onze werken bekijken tijdens Kunstspoor 2012.

Bij de entree beneden stond Marjo Vingerhoed met haar zelfgemaakte hoeden. Eén voor één allemaal kunstwerken op zich.

In de grote, ronde trappenhal en op de galerij boven aan de trap hingen de bijzondere werken van Peter van Leeuwen. Werken waarin je hoe langer je kijkt hoe meer je ontdekt. Vrolijk en met humor. Zo is Peter zelf ook. Een bijzonder mens.

In de grote zaal boven mocht ik hangen. D.w.z. mijn werken. Voor deze gelegenheid allemaal grote stukken die de de ruimte eromheen allemaal mooi uitkwamen.

Oer Zeeuws

In het provinciehuis

Opvallend was de reeks aan opmerkingen over het Zeeuwse doek “Oer Zeeuw” met de woeste paarden, de Zeeuwse vlag en de zee met branding aan het strand. Het is een groot doek van 2 m x 1.30 m en hing alleen en tegen de kopse kant van de ruimte.

Oer Zeeuws zoekt een hangplek.

Oer zeeuws

Een paar citaten:

  • “Deze moet in het provinciehuis of gemeentehuis hangen.”
  • ” Een mooi cadeau voor het afscheid van onze Zeeuwse Commissaris van de Koningin Karla Peijs.” 
  • “Dit schilderij hoort in het gebouw van Rijkswaterstaat” 
  • Het beweegt, de kracht straalt eraf!”
  • “Met écht zand!?”  “…en die vlag!!!!”     “Prachtig”

en nog veel meer opmerkingen van dit kaliber.

Vleiend

Werkwijze

Natuurlijk is het enorm vleiend als bijna iedere bezoeker een dergelijke opmerking plaats over één van de werken. Vooral omdat dit doek ook met zoveel enthousiasme is gemaakt. De blauwe spetters  waarmee het doek is gedecoreerd vind ik dagelijks terug op de stoelen, de vloeren en de deuren in ons huis. Het doek was te groot om in het atelier te maken en werd dus het hele huis en de tuin door gesleept. De spetters, ze hinderen mij niet, sterker nog, ze herinneren me aan een fijne manier van werken en het tot stand komen van een krachtige creatie.

Deze prachtige hangplek was super voor dit grote werk met m’n woeste paarden.

Nu Kunstspoor weer voorbij is hangen de paarden weer in mijn huis en ze kijken me steeds weer aan met hun grote vragende ogen: Heb je niet een betere hangplek voor ons??? 

Weet jij een mooie plek voor mijn paarden laat het me dan even weten? Mail me

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *