kat en muis - corrine koert

Een nieuw schilderij

Het verhaal van een nieuw schilderij.

Een schilderij of ander werk heeft bij mij altijd een verhaal.

Meestal werk ik uit de materie. Nu vraag je je misschien af wat ik daar mee bedoel…. Welnu, Ik heb een attribuut, materiaal, voorwerp of wat dan ook wat me op een of andere manier fascineert. Eureka! Dat is het begin! Vandaar uit werk ik verder en bedenk wat ik ermee kan. Plakken, schilderen… Welke materialen combineren goed en waar heb ik op dat moment zin in om een uitdaging mee aan te gaan…..Het Onderwerp…  Dan steeds is er een keuze en wordt zo stukje bij stukje verder gebouwd en ontstaat er iets nieuws…. een doek, object of wat het ook zij…

Schildersdoek

Een aantal jaren geleden overleed een lieve vriend. De man schilderde voor de ontspanning en vond het heerlijk om hiermee bezig te zijn. Na zijn overlijden kreeg ik een deel van de erfenis: verf, doeken, kwasten, pigment en van alles waar een creatief persoon blij van wordt. Eén van zijn zelfgemaakt doeken, klaar voor het ontvangen van niet tot iets, een nieuw schilderij maar waar hij niet meer aan toe was gekomen, gebruikte ik de afgelopen jaren om na het beëindigen van mijn schilder sessies de restjes kostbare verf nog op een zinvolle manier te gebruiken. De meest vreemde kleuren kwamen voorbij en het witte doek werd een kakofonie van kleuren.

Inspiratie! Ten aanval met kwast, paletmes en penseel

kat en muis - corrine koertEn dan is opeens is het moment van de magische en veel omschreven inspiratie daar… En in een mum van tijd ontstaat er een afbeelding wat past bij de kleuren en het doek. Inmiddels voorzien van de titel: “Kat en muis.” Een ogenschijnlijk simpel schilderij maar voor mij is er een warm onderbuik gevoel als ik ernaar kijk. Het brengt me in gedachte even terug bij mijn lieve vriend en zijn bijzonder en warm gezin.

Dank je Guus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *